.

Ennakoivan ajon koulutus

141,00 €

Hinta sisältää ALV. sekä Trafin kirjaamismaksun, joka tällä hetkellä on €17/osallistuja.

Koulutuspäivien minimiryhmäkoko on 10 osallistujaa.

Räätälöimme koulutuksen joustavasti asiakkaidemme tarpeiden mukaan. 
 

Tietoa jatkokoulutuksesta 
 

Koulutuksen suorittamisaika: CAP ammattipätevyyskoulutukset voi käydä peräkkäisinä päivinä tai 5 vuoden aikana eri ajankohtina. Koulutuksen voi suorittaa myös vuosittaisena koulutuksena 1 pvä (7h) / vuosi. Näin keräät koulutuksen viiden vuoden aikana ja vältät koulutusruuhkat ennen viiden vuoden jakson loppua.

Jatkokoulutukset on oltava suoritettuna linja-autonkuljettajilla
10.9.2013 mennessä (ajo-oikeus alkanut ennen 10.9. 2008) ja kuorma-auton kuljettajilla 10.9.2014 mennessä (ajo-oikeus alkanut ennen 10.9.2009). Muiden on suoritettava jatkokoulutus viiden vuoden kuluessa ammattipätevyyden saamisesta.

-Jos ammattipätevyyden jatkokoulutusta ei suoriteta, niin pätevyys hoitaa kuljettajan tehtäviä lakkaa. Ammattipätevyys voidaan kuitenkin saattaa voimaan, kun vaadittavat viisi koulutuspäivää täyttyy. Ajo-oikeus ko. ajoneuvoluokkiin säilyy, vaikka ammattipätevyys lakkaa.

Koulutuksen kokonaismäärä on siis 35h viiden vuoden aikana. Opetus koostuu vähintään 7h jaksoista eli koulutuspäivistä, joita tarvitaan viisi. Koulutus voi koostua teoriaopetuksesta, ajo-opetuksesta tai molemmista. Koulutukseen (35h) on sisällytettävä ennakoivan ajon koulutusta vähintään 7h. Vaarallisten aineiden kuljetuksissa (ADR) ajolupa koulutuksista hyväksytään jatkokoulutuksessa, yksi koulutuspäivä yhtä ADR -kurssia kohden.

Ammattipätevyyden voimassaolosta joko haetaan ammattipätevyyskortti tai pätevyydestä tehdään merkintä ajokorttiin